Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, sep, 26 2017
Senaste Nytt

Fogia sätter ribban – kvalitét och innovation

Tabula. Foto: Fogia
Tabula. Foto: Fogia
Koster. Foto: Fogia
Koster. Foto: Fogia
Arch. Foto: Fogia
Arch. Foto: Fogia
Arch. Foto: Fogia
Arch. Foto: Fogia
Publicerad av
Jessica Nejman - 05 feb 2016

Fogia har varit med ett tag och varsamt skapat framgångsrika samarbeten med skandinaviska designers genom tiderna.

Nu är det dags att ta nya tag, företaget vill sikta in sig mer på livsstil och öppna upp för en bredare marknad. Som en del av detta har de startat ett samarbete med Note Design Studio som tillsammans hjälper till att på ett sätt döpa om märket.

Tillsammans med Note lanserade Fogia sina nyheter på Finnboda Hamn i en före detta industrilokal passande med en koppling till gediget hantverk då som nu.  

– Vi måste börja från grunden med produkterna, det hjälper inte att använda fina bilder och stoppa in det i befintligt sortiment. Det var då vi började träffa Note Design Studio och därifrån har samarbetet tagit kraft, säger Marcus Huber vd på Fogia.

– Det finns en historia som vi vill ta vara på, men utvecklingen har samtidigt stannat av lite och det är där vi kommer in. Vi har velat skapat möbler som har en tidlös design där elegans och enkelhet får tala, säger Cristiano Pigazzini från Note.

Bland nyheterna finns både hylla, bord och stol, även plädar och mattor i ny tagning. Nyanser av rosa och pasteller gick igenom som en röd tråd med genomtänkt design och en less-is-more attityd där material och form får tala för sig själv.

www.fogia.se

www.notedesignstudio.se