Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Industriell elegans

De stora glaspartierna i kombination med teglet påminner om New Yorks Brooklyn. Foto: Jason Strong
De stora glaspartierna i kombination med teglet påminner om New Yorks Brooklyn. Foto: Jason Strong
Hyllorna med prylarna ger en ombonad känsla. Foto: Jason Strong
Hyllorna med prylarna ger en ombonad känsla. Foto: Jason Strong
Stora fönster från golv till tak påminner om en gammal industrilokal. Foto: Jason Strong
Stora fönster från golv till tak påminner om en gammal industrilokal. Foto: Jason Strong
Publicerad av
Jessica Nejman - 10 mar 2016

Trots att inredningsexperterna Lina Östhlund och Jan Söder från designkompaniet Southeast uppskattar olika stilar och material är kombinationen av dem båda oslagbar. Det nyöppnade The Winery Hotel bjuder på interiör med influenser från Brooklyn och Toscana. Byggnaden inger en industriell känsla med en unik elegans som fångas in i de val av färger och material som duon gjort. – Janne går och ställer allt på en rak linje medan jag ställer det på snedden, säger Lina Östhlund.

The Winery Hotel är ett helt unikt hotellkoncept där vinet står i fokus. I hotellets lobby finns ett vineri och här kommer också eget vin att tillverkas. Att vin står i fokus märks också på inredningsvalen. – Klassiska vintunnor var inspirationen till de limträbalkar som man lagt på varandra i receptionen. Ett rejält stålband knyter ihop dem, precis som de gör med vintunnor. Vineriet är hjärtat av hotellet och också utgångspunkten i våra val av inredning och färgsättning, berättar Jan Söder. Hotellet går genomgående i jordfärger. Rostig vinröd jordfärg avlöser sköna gröna färger med inspiration från den Toscanska myllan. Träslaget ask återfinns överallt i huset.

 

Modern industriell känsla

Själva restaurangen, med sitt råa slitna tak och fönster som går från golv till tak, påminner om en stor industrilokal. Golvet går i granträ och kommer med åren få en vacker slitning. Något som sticker ut är den unika list som ramar in taket. Det blir som en tavla fast ovanför huvudet. – Vi kallar stilen industriell elegans, vilket kan tänkas låta motsägelsefullt. Vi ville ha sönderknackade betongdelar och rostiga pelare men har ändå valt att höja det en nivå genom att måla dem med mörkgrå färg. Det är en modern industriell byggnad, säger Jan.

Här finns ett otroligt långbord i granitsten och de stora hyllorna i rummet inger en känsla av att befinna sig i en pittoresk saluhall där mycket händer samtidigt.

 

Brooklyn möter Toscana

Material som tegel, skinn och betong påminner om det hippa Brooklyn i New York. Vintage-prylarna, träet och själva vinet för oss till en av Toscanas vingårdar. – Vi ville få en rogivande och ombonad känsla och de delarna hämtade vi från Toscana. Det lite ruffigare fick vi till efter många inspirationsresor till Brooklyn, säger Lina.

 

Olika storlek på fönster

Hotellrummen har tegelväggar och olika storlek på fönstren. Vissa kan vara upp till 3x3 meter. – Vi ritade skrivbord, sänggavel och den öppna garderoben för hand och är väldigt nöjda med resultatet. Rummet fick en härlig rymd.

 

Vinprovningar

The Winery Hotel slog upp sina portar 12 januari 2016 och erbjuder sina gäster vinprovningar och vinutbildningar.

– Vi vill att det här ska vara en plats man inte vill lämna. Nästa projekt blir att göra iordning takterrassen och poolen. Till sommaren ska allt stå klart, säger Lina.