Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, sep, 24 2017
Senaste Nytt

En avslappnad lekfullhet

Ett stort träd har placerats i mitten av restaurangen på Bambino´s här kan man försegla sin kärlek med lås. Foto: Dan Kullberg
Ett stort träd har placerats i mitten av restaurangen på Bambino´s här kan man försegla sin kärlek med lås. Foto: Dan Kullberg
Bambino´s är O´learys nya satsning. Foto: Dan Kullberg
Bambino´s är O´learys nya satsning. Foto: Dan Kullberg
Foto: Dan Kullberg
Foto: Dan Kullberg
Foto: Dan Kullberg
Foto: Dan Kullberg
Publicerad av
Jessica Nejman - 17 mar 2016

Kontrasterna är påtagliga i O'Learys Trademarks nya restaurangsatsning Bambino's. En känsla av lekfullhet skymtas i nästan all interiör och det bryter av fint i den annars så moderna industrilokalen. Här inne finns en pergola som omfamnas av växter och lampor i blandade färger. Tankarna för oss till romantikens land Italien. Hela stället har en rustik miljö, med viss retro-känsla.

­– Vi vågade lite mer den här gången, säger Wilhelm Vintilescu, VD O'Learys Trademark.

Restaurangen Bambino's öppnade i somras och är ett helt nytt koncept från O'Learys Trademarks sida. Inspirationen till maten kommer förstås från Italien men utseendet på restaurangen har hämtats från alla världens hörn. Jordens arkitekter, som tillsammans med O'Learys Trademark var koncept- och inredningsutvecklare, har blandat färger och materialval för att i det stora hela skapa en varm och trygg atmosfär som ger en mysig känsla. Mitt i rummet tronar ett träd där man kan skriva kärlekshälsningar eller fästa ett hänglås för att försegla sin kärlek.

– Vi vill förmedla en lekfullhet. Vi är ju alla bambinos trots allt, säger Wilhelm.

Bord i kork

Många av borden i matsalen har korkskiva. Den mjuka korken är inte helt vanlig i restaurangmiljö men i kombination med det vita marmorgolvet harmoniserar det väl. Återigen blir kontrasterna påtagliga här på Bambino's.

Specialtillverkade möbler

Det vita marmorgolvet med oktogoner ger en lyxig känsla. Att det sen finns mycket blommor, färggranna bord och väggar i mustig röd ton tonar ner känslan av exklusivitet och istället blir det en familjär plats. De flesta av möblerna är specialtillverkade av Salt & Mortel. – Det finns många spännande lösningar i vacker miljö. Vi är extra stolta över Orangeriet, med dess utformning av metall, växter, soffor och möbler i olika färger. Det är ett vackert samspel, säger Michael Adamietz, vd Salt & Mortel.

Rum i rummet

På Bambino's kan du dela en matbit med familjen i det grönskande uterummet, där ni kan skymta kockarna i arbete genom luckorna i fasaden. Ni kan också sätta er mer avskilt i ett av de mysiga rummen som skapats i det stora rummet. – Vi väldigt nöjda med konceptet, där smakerna gifter sig väl med det vi vill förmedla med interiören. Hit ska man komma för att dela en matbit med vänner och familj. Vi kommer säkerligen öppna fler Bambino's i framtiden, säger Wilhelm.