Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, dec, 12 2018
Senaste Nytt

Viktlös och grafisk gör premiär

Stolen No 1 och pallen No 2. Foto: Steel
Stolen No 1 och pallen No 2. Foto: Steel
Foto: Steel
Foto: Steel
Publicerad av
Jessica - 01 jun 2016

Steel har tillsammans med arkitekten Pontus Lomar lanserat stolen No 1. Den officiella lanseringen tog rum under Möbelmässan 2016 på NK i Stockholm.

Bland annat pryder stolen inredningen i kontorsbyggnaden The House. Ett projekt som tog fart efter att entreprenören Catrine Göhlin och arkitekten Pontus Lomar träffades hemma hos en vän.

– Det hela började med att jag ville ha produkter i mitt hem som inte fanns så Pontus föreslog att vi borde tillverka i stället. I produkterna som vi producerade såg jag en otrolig potential både för privata och offentliga miljöer, därför blev uppdraget från The House extra intressant eftersom vi kände att vi verkligen kunde leverera specialritade möbler för deras miljöer men med inspiration hämtad från vårt kommande ordinarie möbelsortiment, säger Catrine Göhlin.

En av nyheterna för hösten 2016 är pallen No 2 i design av Pontus Lomar. Pallens underrede är gjort av stål och sitsen är klädd i svart eller brunt Tärnsjöläder. Den svarta skinnpallen har ljusrosa stygn som accent, vilket bidrar till en intressant kontrast.

www.steelbygohlin.se