Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 22 2018
Senaste Nytt

Astrid Lindgren + Lisa Larson

	Foto: Hilding Engströmer, Gustavsbergssamlingen/Nationalmuseum
Foto: Hilding Engströmer, Gustavsbergssamlingen/Nationalmuseum
Foto: Tobias Mannheimer/Saltkråkan AB
Foto: Tobias Mannheimer/Saltkråkan AB
Publicerad av
Jessica Nejman - 21 jun 2016

Ett unikt samarbete mellan Lisa Larson och Saltkråkan kring Astrid Lindgrens karaktärer inleds nu – och först ut är Pippi Långstrump.

På 60-talet, när den första Pippi skulle börja tillverkas, besökte Astrid Lindgren själv ateljén i Gustavsberg för att godkänna figuren. Författaren ville då att Lisa Larson även skulle göra Emil i Lönneberga.

– Astrid sa: ”Jag håller på och skriver en ny bok om Emil just nu. Honom tycker jag att du ska göra!”, berättar Lisa Larson. Det har gått 45 år och inte blivit av, men när jag blev tillfrågad om jag kunde göra någon av Astrid Lindgrens figurer blev jag så inspirerad att jag började på flera samtidigt, säger hon i ett pressmeddelande.

Pippifiguren är 10 centimeter hög och är gjuten i stengods i 1220-1230 grader av Keramikstudion i Gustavsberg. Dekoren är målad för hand och målningen av figurerna kommer skilja sig lite åt från varandra, unika var för sig.

Den allra första figuren i tillverkningen av Pippi Långstrump, specialsignerad av Lisa Larson, kommer att auktioneras ut på Tradera. Alla intäkter ska gå till välgörande ändamål. 

Annons