Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Stolklassiker klädd i konsthantverk

Publicerad av
Mia Masnic - 08 feb 2010

En av Swedeses möbelklassiker, stolen Lamino , som år 1999 utsågs till århundradets bästa svenska möbel, presenteras på årets Stockholm Furniture Fair i ett unikt utförande.

Med ett läder, unikt handpräglat av konsthantverkaren Carina Sohl kommer Swedese att klä en Lamino fåtölj och pall som finns att se i Möbelrikets monter mässan.

Det unika med lädret är de personliga mönster som skapas genom ett artistiskt hantverk med naturen som inspirationskälla. Ja, inte bara som inspirationskälla, utan som redskap.

 – De organiska Hallonbladen bildar oregelbundna, vackra och levande mönster i ett exemplar. Titta riktigt nära och du kommer att upptäcka de olika bladens små fina linjer och fantastiska former, säger Carina Sohl.

- Naturen skapar perfekta konstverk och jag vill förmedla den känsla av ödmjukhet som jag känner inför naturen och dess levande växter. Jag vill frysa ett ögonblick av denna skönhet och när jag lägger mina mönster av hallonblad, plockade i den sörmländska naturen, och pressar ner dem i lädret skapas ett exakt reliefavtryck som blir ett med skinnet för alltid.

Carina Sohl är konsthantverkare och formgivare som med en egenutvecklad präglingsprocess skapar unikt läder där hallonbladen läggs ut för varje läder som produceras. Alla mönster är handtryckta på svenskt, vegetabiliskt och miljövänligt garvat lädermaterial. Carina Sohl är en av de designers som deltar i Möbelrikets projekt "Green Design".