Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, sep, 26 2017
Senaste Nytt

Trendiga golv

Golv Epoque Oak Vintage
Golv Epoque Oak Vintage
Publicerad av
Peter Höök - 07 mar 2012

Nya tillverkningsmetoder gör att man nu mer kan välja praktiskt taget vilket utseende som helst på sina golv. Det innebär att golv blivit mode och personligt uttryck som helst ska matcha resten av heminredningen.

– Just nu blandas inredningstrenderna och allt är okej så länge det uttrycker personlighet. Till exempel ser man många vita och svarta golv som skapar ett eget, kontrastrikt uttryck, säger Kerstin Lagerlöf på Tarkett.

Tarkett har ett designteam i Luxemburg som samlar både lokala och globala trender inom inredning, arkitektur, kultur och livsstil. Sedan kokar man ned intrycken till ett antal övergripande trender. För 2012 ser man fyra designspår;  

• Lekfull, glad trend där personligheten uttrycks i klara, starka kontrastfärger.  Som golv med jeansstruktur och kontrastrika mönster i svart- och vitrandigt. • Jordnära, bohemiskt retroinspirerad design som för tankarna till tradition och multikultur. • Stilren, ombonad minimalism med golvmaterial i mjuk pastellskala och ekologiska förtecken. • Klassisk stil som matchar en traditionell inredning, präglad av det mysiga och rustika.