Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Svensk natur i restaurangmiljö

Foto: Jason Strong
Foto: Jason Strong
Publicerad av
Peter Höök - 07 mar 2012

Formforyou grundades 2007 av Anna Leckström och Kolbrún Leósdóttir. Formforyou arbetar med produkt- och möbeldesign, men också med större projekt – som restaurant JONAS. För alla typer av uppdrag är ambitionen att hitta kärnan och att förankra ett koncept med en gemensam nämnare.

Restaurant Jonas, en lyxig krog i Stockholm, drivs av den prisbelönta kocken Jonas Lundgren. Restaurangen är uppdelad i två delar – restaurangen och Mat & Wine Bar. Själva byggnaden är från 1940.

Närvaron av natur är märkbar i Sverige och arkitekterna ville fånga denna "natur-ande" i sitt arbete och översätta det till en modern stadsmiljö. Så är Jonas är den första restaurangen i Stockholm att ha sin egen örtagård Den stilistiska tolkningen av natur ser man i ingången till restaurangen. Här skapar vitmålade stolpar en skog som även fungerar som rumsavdelare.

Perforerade plåtkassetter i taket har abstrakta mönster av blad. Den huvudsakliga ljuskällan, placerad ovanför kassetterna, stärker känslan av att vara under ett lövverk.

– Arbetet med en produkt eller med en inredning handlar om att synkronisera alla små detaljer för att skapa en övergripande intryck, menar formgivarna på Formforyou.