Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 23 2018
Senaste Nytt

Planera för grillsäsongen

Foto: Röshults
Foto: Röshults
Foto: Röshults
Foto: Röshults
Foto: Röshults
Foto: Röshults
Publicerad av
Jessica Nejman - 01 mar 2017

Röshults lanserar sin senaste patenterade grill: The Booster Grill.

En kolgrill där glödbädden kontrolleras med hjälp av infraljud. Infraljud är ljudvågor med låga frekvenser och kan inte uppfattas av ett mänskligt öra. Infraljudet påverkar molekylrörelserna vilket ökar friktionen och därmed ska leda till en snabbare och bättre förbränningsprocess.

Grillen värms upp på fem till sju minuter.

Genom ett kontrollvred på framsidan regleras styrkan på infraljudet, och därmed glödens värme och intensitet. Grilltemperaturen kan enkelt justeras mellan 150° - 350° C. Då infraljudet sänks, sjunker också kolets temperatur och glöden kan hållas på en jämn nivå under hela grillningen.

– Vi ville att The Booster Grill skulle sticka ut med ett uttryck som förmedlar dess funktion. Kopplingen till klassiska hi-fi apparater var därför lockande att använda som en estetisk referens. Det kändes även naturligt då manövreringen av grillen kan jämföras med finjusteringarna man gör på en förstärkare. Detaljer som volymvredet, dioden som indikerar kraftläge och den perforerade rostfria kroppen är delar i designen som hjälper till att förmedla denna unika korsning mellan akustik och matlagning, säger Broberg & Ridderstråle.

www.roshults.com/retailers