Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

Raimat i samarbete med Rebel Walls

Noble marble. Foto: Rebel Walls
Noble marble. Foto: Rebel Walls
Bistro tiles. Foto: Rebel Walls
Bistro tiles. Foto: Rebel Walls
Scandinavian light. Foto: Rebel Walls
Scandinavian light. Foto: Rebel Walls
Foto: Rebel Walls
Foto: Rebel Walls
Publicerad av
Jessica Nejman - 01 mar 2017

Spanska vinhuset Raimat har inlett ett designsamarbete med tapetföretaget Rebel Walls.

Tillsammans har de tagit fram en exklusiv tapetkollektion som omfattar fem olika mönster. Ett av tapetmönstren är hämtat från mosaiken som pryder hallen i det anrika Raimat-slottet i Katalonien. Det är även samma mönster som känns igen från flasketiketten på det röda vinet Anima de Raimat. De övriga motiven i kollektionen har inspirerats av smakerna i samma röda vin.

I detta sammanhang har Rebel Walls valt att, utöver mosaikmönstret från slottet Raimat, ta fram fyra kompletterande tapetmotiv som inspirerats både av vårens trender och av de smaker som rödvinet Anima de Raimat baseras på. Tanken är att omgivningen kan förhöja känslan och upplevelsen när man får möjlighet att kombinera fler sinnen i samma ögonblick.

– Så kallad sinnesmarknadsföring är ett spännande område som vi faktiskt får ta del av i samarbetet med Raimat. Vår konstanta närvaro i den digitala världen ställer allt högre krav på vår fysiska tillvaro. Allt oftare ser vi att inredning inom den offentliga miljön handlar om upplevelser istället för utbud. Många väljer till exempel att besöka en restaurang mer för den känsla som inredningen bjuder på än det som finns på menyn och när du går till din favoritbutik förväntar vi oss personlig service. Vi vill ha en upplevelse för flera av våra sinnen helt enkelt - vilket också är vår ambition när det gäller Raimats tapetkollektion, säger Irene Grimmesta, Creative Director på Rebel Walls.

www.rebelwalls.com

Annons