Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

Hemmakänslan tar över offentliga rum

Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct
Publicerad av
Jessica Nejman - 06 mar 2017

Visionen bakom det nya soffsytemet Varilounge är att skapa en serie sittmöbler för offentliga miljöer med den mjukare, mer eleganta och bekväma känsla som vanligen förknippas med hemmet.

- Det är intressant att möbler för ’heavy contract’, hårt trafikerade offentliga miljöer, oftast också har ett väldigt hårt utseende. De är oftast inte alls bekväma och än mindre mysiga eller sensuella. Det är synd. Det som är rätt för hemmet är rätt för alla sammanhang. Vi ville erbjuda hemmets komfort, elegans och känsla, med en sofistikerad mjukhet, men inplacerat i ett krävande offentligt sammanhang, säger formgivare Christophe Pillet.

Marknaden för offentliga miljöer ställer naturligtvis helt andra krav på en möbel än den för hemmet. Varilounge har en tekniskt avancerad konstruktion baserad på en stark stålstruktur. De stoppade delarna är helt återvinningsbara och kan lätt bytas ut vid behov, resultatet blir en helt ny möbel.

- Det är förstås något helt annat med en soffa som du sitter i kanske ett par timmar per kväll än en soffa på en flygplats där det kan sitta hundratals personer i timmen, säger Christophe Pillet.

www.offecct.se

Annons