Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

Sveriges Arkitekter och Form/Design Center i samarbete

Form Design Center interiör. Fotograf: Foto: Johan Kalén
Form Design Center interiör. Fotograf: Foto: Johan Kalén
Publicerad av
Jessica Nejman - 30 mar 2017

Fack- och branschorganisationen Sveriges Arkitekter och Form/Design Center i Malmö har startat ett samarbete för att förstärka och bredda verksamheterna. Med en kanslifunktion på Form/Design Center Sveriges Arkitekter ska bedriva ett mer intensivt opinionsarbete lokalt.

– Det är första gången vi gör en sådan storsatsning för att finnas på fler platser i landet, säger Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson. Malmö och Form/Design Center är det självklara valet för att pröva en sådan här satsning, inte minst med tanke på Region Skåne och Malmö stads positiva arbete och förstärkningen av de kulturella och kreativa näringarna som arkitekterna är en del av.

På kort sikt är det en testpilot för hur Sveriges Arkitekter kan bredda deras nationella verksamhet, med bland annat kurser, seminarier, personlig rådgivning.

På lång sikt är det en satsning för hur den nationella organisationen kan finnas i olika delar av landet.

– Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Sveriges Arkitekter och att bidra till en diskussion, med och för många, om hur arkitektur, form och design kan bidra till hållbar utveckling, säger Form/Design Centers chef Birgitta Ramdell.

www.arkitekt.se

Annons