Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt

De tio hetaste färgerna 2017

Trendföretaget Pantone förutspår att de här färgerna kommer att bli de populäraste framöver.
Jag tror dem! Speciellt när det gäller de tre blå och de två gröna färgerna, som redan börjat synas hos de trendkänsligaste inom mode och inredning. Den gröna trenden har poppat upp bara under den senaste månaden.

Foto: Moroso
Foto: Moroso
Foto: Pantone
Foto: Pantone
Publicerad av
Annika-Silver - 28 feb 2017

 

 

Om vi börjar med mina personliga favoriter, så tror jag Niagara kommer att toppa listan i år. Det är den denimliknande tonen som är både vilsam och uppiggande. Den känns alltid ganska ung och bara därigenom trendig.

 Nummer två i mina ögon är Lapisblå för hela 2017 och kanske en bit in på 2018. Den härliga starka blå färgen kommer att bli perfekt som accentfärg, på kuddar i en soffa eller i utemiljöer. Den är också bra i offentlig miljö och inom festmode.

Den gula Primrose Yellow kommer troligen mest användas som kontrastfärg och gör tillvaron soligare, så den lär bli stor som årets sommarfärg. Den orange färgen Flame har vi sett tidigare, ja nästan varje sommar några år tillbaka och den kommer troligen finnas kvar starkt 2017.

Den blå aquafärgen Island Paradise blir säkert en av de större, till exempel för det romantiska hemmet, både i textilier och möbler. Den är fräsch och ger oss drömmar om tropiska hav.

Pale Dogwood är fin i barnrummet eller på en sofistikerad sammetssoffa. Jag är lite osäker på om den blir stor, men Pantone tror det så varför inte? Att den gröna Greenery blir det liksom färgen Kale, finns det däremot inga tvivel om. De gröna tonerna ser vi ju redan tåga in med stormfart.

En av mina favoriter är den cerise färgen Pink Yarrow. Den är härlig och uppiggande och den lyfter lätt många av de pastelligare tonerna som Hazelnut och den gammelrosa Pale Dogwood.

Alla dessa färger kan man kanske inte blanda hur som helst med varandra. Det är heller inte tanken, utan det här är en listning av de mest populära färgerna som kommer individuellt 2017. Att färg uppskattas kan man också se i vårt köksreportage i tidningen.

Det är härligt med lite värmande färg i tillvaron särskilt i de kyliga tider som råder. Jag är övertygad om att man påverkar sinnet med färg. Att jag speciellt tycker om de här färgerna är för att de känns vänliga, soliga och positiva. Jag kommer redan nu bunkra upp med färg, så jag är beredd om solen skulle utebli i sommar! Solgult, tropiskt havsblått och de härliga blomsterfärgerna blir min sinnesförstärkning.

 

Annons