Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

De vill förändra glasets ställning som konstform

Anna Bromberg och Elin Forsberg . Foto: Anne Nyblaeus
Anna Bromberg och Elin Forsberg . Foto: Anne Nyblaeus
Kira, Foto: Anne Nyblaeus
Kira, Foto: Anne Nyblaeus
Kira. Foto: Anne Nyblaeus
Kira. Foto: Anne Nyblaeus
Publicerad av
Jessica Nejman - 10 apr 2017

 

Anna Bromberg och Elin Forsberg är beslutna om att förändra glasets ställning som konstform. De har nu tillsammans öppnat Galleri Glas, beläget på Nybrogatan på Östermalm i Stockholm.

Galleriets första utställning – med konstnären Kira Phoneix K´inan - pågår till och med den 27e april.

Arbetet med Galleri Glas började redan 2015. Grundarna Anna Bromberg och Elin Forsberg träffades tidigare än så och förenades i sin vision om att marknaden för glaskonst har stor utvecklingspotential.

– Det finns en viss ängslighet över vad som kan kallas konst och vad som betraktas som fint och fult, som inte har med konstnärlig kvalitet att göra. Den ängsligheten vill vi utmana, säger Elin Forsberg.

Galleriet öppnar genom att ställa ut den brittisk-baserade konstnären Kira Phoneix K´inan. K´inan är bosatt i London och har en master från Royal Academy of Arts – men har även en koppling till Sverige genom en utbytestermin på Konstfack.

– Traditionellt har många förknippat glas med hantverk snarare än konst. Internationellt sett är det mycket vanligare att använda sig av glas inom det som brukar beskrivas som ’fine art’, och Kiras fantastiska verk är ett utmärkt exempel på detta, säger Anna Bromberg.

www.galleriglas.se

Annons