Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 19 2018
Senaste Nytt

Kasthall + Acne

Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Publicerad av
Jessica Nejman - 11 maj 2017

Kasthall har fått i uppdrag att utveckla unika mattor för Acne Studios. Designen är skapad av den brittiska formgivaren Max Lamb. Ett samarbete mellan Acne Studios och Kasthall resulterade i handtuftade mattor med en nytänkande mönsterbild i skiftande blå toner.

Kasthall har tidigare utvecklat specialprodukter för bland andra Chanel, Dior och Yves Saint Laurent. När Acne Studios skulle öppna sin globala flaggskeppsbutik på Madison Avenue i New York fick den brittiska konstnären och formgivaren Max Lamb uppdraget att formge mattor.

– Vi hämtar inspiration från flera olika områden där konst och mode är viktiga inspirationskällor. Detta är ett prestigeuppdrag för Kasthall och vi är väldigt stolta över att Acne Studios, Sveriges mest framstående modeföretag, och Max Lamb, ledande internationell designer väljer Kasthall. Det har varit ett kreativt och nära samarbete på plats i fabriken i Kinna, där utgångspunkten har varit en tydlig vision från Acne Studios i kombination med Max Lambs uttrycksfulla designspråk, säger Eva Boding, vd på Kasthall.

– Jag ville visa storheten med att Acne Studios öppnar på Madison Avenue. Därför arbetade jag mycket med guld. Till guldet behövdes ett mjukare element och det var då Kasthall kom in i bilden. Samarbetet har varit ett rent nöje eftersom både Acne Studios och Kasthall har samma svenska designreferenser, men med två helt olika utgångspunkter. Och mattorna blev fantastiska, säger Jonny Johansson, kreativ regissör på Acne Studios.

www.kasthall.com