Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

Karlatornet utökas med ett Clarion-hotell

Foto: Serneke/Cision
Foto: Serneke/Cision
Publicerad av
Jessica Nejman - 10 jul 2017

Petter Stordalens hotellkoncern kommer att driva hotellet i Karlatornet. En avsiktsförklaring har tecknats mellan Nordic Choice Hotels och Karlastaden Utveckling AB, det projektbolag som till hälften ägs av Serneke.

Planerna för Karlatornet har ända från början innehållit ett hotell i tornets nedre del. Nu är det klart att Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hotels går in som aktör för att driva hotellverksamheten under varumärket Clarion Hotel.

– Det känns riktigt bra ur många perspektiv att få till detta avtal. Jag delar Petters inställning till hotellkonceptualisering – vi skall skapa en hotellupplevelse som blir ett minne för livet, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group och initiativtagare till Karlastaden och Karlatornet.

– Det finns de som tror att the sky's the limit. Det är fel! 2021 kommer detta bli tydligt för gästerna på Clarion Hotel Karlatornet. De kommer tro att de hamnat i nirvana när de tittar ut från takrestaurangen. Det här blir episkt, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.

Hotellet ska, förutom omkring 300 rum, innehålla konferensfaciliteter, restauranger och barer samt spa- och gymområde. Hotellet blir placerat i den nedre podiebyggnaden som hör till Karlatornet samt på våning 58 i tornet. Hotellets yta uppgår till cirka 17 000 kvadratmeter.

Hyresnivån är satt till omkring 40 miljoner kronor. Enligt avsiktsförklaringen ska ett slutligt avtal slutas före oktober månads utgång 2017. Karlatornet planeras att stå klart 2021 och är den första byggnad som påbörjas i den nya stadsdelen. Karlastaden omfattar åtta kvarter med cirka 2 000 bostäder, kontor och kommersiella lokaler.

Karlastaden Utveckling AB är ett projektbolag, ägt gemensamt av Serneke Group AB och NREP, som ska utveckla den nya stadsdelen med bostäder och kommersiella fastigheter.

Annons