Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

Kyrka i Stockholm nominerad till årets byggnad i World Architecture Festival

Illustration: Belatchew Arkitekter/MyNewsDesk
Illustration: Belatchew Arkitekter/MyNewsDesk
Publicerad av
Jessica Nejman - 10 jul 2017

Belatchew Arkitekters utformning av kyrka åt den etiopisk-ortodoxa Tewahedo-församlingen i Stockholm har nominerats till årets byggnad av World Architecture Festival inom kategorin ”Civic – Future Projects”.

Den 10: e upplagan av världsarkitekturfestivalen kommer att äga rum i Berlin, Tyskland, den 15 - 17 november 2017. För att uppmärksamma 10-årsjubileet har arrangörerna av World Architecture Festival lanserat ”WAF Manifesto” som identifierar de viktigaste utmaningarna som arkitekter kommer att behöva hantera under de nästkommande tio åren, såsom klimat, energi och fossila bränslen, vatten, åldrande och hälsa, återanvändning, smarta städer, byggnadsteknik, kulturell identitet, etik och värderingar, makt och rättvisa samt virtuella världar.

- Festivalen har verkligen vuxit till att bli en av de mest tongivande händelserna på den internationella arkitekturscenen och WAF-manifestet är både utmanande och inspirerande, säger Rahel Belatchew, chefsarkitekt, grundare och vd, Belatchew Arkitekter.

- Det är därför tillfredsställande att vårt förslag till en etiopisk kyrka i Stockholm har blivit nominerat till ett pris, särskilt i ljuset av att antalet inlämnade förslag slog rekord i år, avslutar Rahel Belatchew.

www.belatchew.com

Annons