Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 22 2018
Senaste Nytt

Glaskonstprojekt på Bukowskis, Stockholm

Eva Dahlgren och Alexander Lervik.  Foto: Bukowskis
Eva Dahlgren och Alexander Lervik. Foto: Bukowskis
Foto: Bukowskis
Foto: Bukowskis
Publicerad av
Jessica Nejman - 09 aug 2017

Allt började med ett brev från Alexander Lervik till Eva Dahlgren, vilket mynnande ut i ett glaskonstprojekt med utgångspunkt från ett specialkomponerat musikstycke av Eva Dahlgren på temat ljus. Nu erbjuds konstverken till försäljning hos Bukowskis.

– Projektet har verkligen varit en dröm på alla sätt för mig personligen. Att få lära känna Eva och skapa ett sådant här projekt tillsammans har utvecklat mig både som person och som formgivare. Det är ett möte och en kombination av flera konstformer som berör alla sinnen hos besökaren vilket jag tror påverkar den totala upplevelsen. Ljus och Musik kan trollbinda den som upplever det, säger Alexander Lervik.

– Det jag har älskat med det här projektet från allra första början är att allt är möjligt! Och de gånger vi stötte på patrull, om det vi tänkt ut var omöjligt att genomföra så släppte vi det väldigt fort och lät tanken fara iväg åt ett annat håll där allt åter igen var möjligt! Det har varit ett fantastiskt samarbete från allas sida. Det var inte bara jag och Alexander utan alla har varit så engagerade och frikostigt slösat med sin expertkunskap, säger Eva Dahlgren.

Glasföremålen som visas i utställning har skapats på Målerås glasbruk i Småland i nära samarbete med formgivaren Alexander Lervik och artisten Eva Dahlgren. Utställningen och texter har även mottagit pris från International Sound Award för sitt ljud.

– Nu hoppas jag att verken hamnar någonstans där dem framkallar glädje. Ljus och glädje. Det är det vi har velat förmedla, säger Eva Dahlgren.

Utställningen är öppen för allmänheten och äger rum i Bukowskis lokaler vid Berzelii Park 1 den 17-31 augusti, 2017.

Annons