Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

Textil med miljöfokus

Foto: Cottonmade
Foto: Cottonmade
Foto: Cottonmade
Foto: Cottonmade
Foto: Cottonmade
Foto: Cottonmade
Publicerad av
Jessica Nejman - 10 aug 2017

Cottonmade lanserar en kollektion hållbara handdukar (GOTS) i samarbete med inredningsbloggen Husligheter och Maria Soxbo. Samarbetet grundas en gemensam syn på att textil både ska ha inslag av design och vara hållbar ur ett miljöperspektiv.

– Maria och jag har tillsammans tagit fram en serie handdukar med Gotlandstema som kommer att vara märkt ”Cottonmade by Husligheter”. Kollektionen heter Klinte och säljs via återförsäljare och i webshopen med start november 2017, säger Maria Lindell-Kristensson, grundare av Cottonmade.

– Vi ville ta fram en linje som kändes både nytänkande och genuint skandinavisk. Resultatet blev vackra handdukar med våfflad framsida, vilket ger en intressant och attraktiv struktur och får oss att tänka på traditionellt skandinaviskt hantverk. Vi vill på alla sätt vi kan arbeta för en hållbar miljö och har därför valt ekologisk bomull som är GOTS-certifierad vilket omfattar både sociala och miljömässiga krav.

– Jag har alltid haft en dröm om att ta fram en egen kollektion inspirerat av mitt ”andra hem” Gotland, och bara väntat på rätt tillfälle. Cottonmade är ett företag jag uppskattat sedan starten, så jag tvekade inte en sekund när jag fick frågan. Vi har precis samma värderingar och syn på inredning som något som ska hålla över tid, säger Maria Soxbo, som driver Husligheter.

Kollektionen består av handdukar i fyra färger och tre olika storlekar. Färgerna är valda från den gotländska naturen: Kalksten (grå), Krita (vit), Hav (grönblå) och Skymning (rosa).

– Husligheter är en av de bloggar som funnits med allra längst och som vi ALLTID läser. När vi letade efter en profil att samarbeta med kändes Husligheter som ett självklart val med ett utpräglat tänk på miljö och hållbarhetsfrågor, en stil som vi uppskattar och kan identifiera oss med, säger Maria Lindell-Kristensson.

– Jag brinner för både hantverk och miljö och vet också att mina läsare vänder sig till mig för hållbar inspiration. Därför känns det så fint att kunna sätta Husligheters namn på handdukar som verkligen känns designade och producerade med hjärtat, säger Maria Soxbo, grundare av Husligheter.

www.cottonmade.se

Annons