Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 22 2018
Senaste Nytt

Textilsamarbete mellan arkitekter, inredare och designers

Christina Wiklund, färg- och materialansvarig på Kinnarps. Foto: Kinnarps
Christina Wiklund, färg- och materialansvarig på Kinnarps. Foto: Kinnarps
Foto: Kinnarps
Foto: Kinnarps
Publicerad av
Jessica Nejman - 05 sep 2017

I samarbete med arkitekter, inredare och designers lanserar Kinnarps nio nya tyger. En aktuell trend som gruppen tagit fasta på är art déco med inspiration från tidigt 1900-tal.

− Våra nya tyger fångar upp marknadens önskemål och knyter samtidigt an till vår designhistoria, säger Christina Wiklund, färg- och materialansvarig på Kinnarps.

Kinnarps kollektion uppdateras var tredje år och inför 2017 var det dags igen.

− Den här gången ville vi ta in externa arkitekter, inredare och designers tidigt i processen för att lyssna på deras önskemål och behov vad gäller färger och material, säger Christina Wiklund.

Efter flera workshopar valde gruppen ut nio tyger som nu tagit plats i Kinnarps Colour Studio. Ett av tygen är fiskbens-mönstrade Fox inspirerat av art déco och franskt 20-tal. Andra tyger som Christina Wiklund gärna nämner är Liv som liknar linne men är ett funktionellt tyg i Trevira CS och ulltyget Steelcut Trio som är något av arkitekternas favorit.

− Vi har både starka individuella tyger och en helhet där färger, mönster och uttryck fungerar tillsammans, ungefär som en basgarderob som varieras med spännande accessoarer, säger Christina Wiklund.

Olle Gyllang på Propeller Design var en av deltagarna i workshoparna.

− Det är självklart att jag som designer vill vara med tidigt i processen för att påverka. Kinnarps initiativ är därför viktigt, eftersom det visar att de menar allvar med att vara öppna och lyssna på nya idéer, tankar och önskemål. Jag tycker att det här är en av flera bra aktiviteter som Kinnarps gör, den tydliga viljan till samarbete skapar förtroende och stärker deras position, säger han.

www.kinnarps.se

Annons