Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 22 2018
Senaste Nytt

Superhjältar, med fokus på regnbågsfamiljen

Gardenboy. Foto: Photowall
Gardenboy. Foto: Photowall
Bakerman. Foto: Photowall
Bakerman. Foto: Photowall
Jules. Foto: Photowall
Jules. Foto: Photowall
We are family. Foto: Photowall
We are family. Foto: Photowall
Stefan Nilsson. Foto: Photowall
Stefan Nilsson. Foto: Photowall
Publicerad av
Jessica Nejman - 07 sep 2017

Stefan Nilsson, eller Trendstefan som han också kallas, har nu valt att lansera en tapetkollektion. Fokus ligger på fem superhjältekaraktärer som spelar på människors fördomar.

Han vill sätta fokus på regnbågsfamiljen. I ett samarbete med Photowall har trendexperten skapat en limiterad tapetkollektion bestående av fyra tapetmönster.

– Dessa karaktärer ska representera att det är okej att se ut hur man vill och göra vad man tycker om, säger han.

Konceptkollektionen är speciellt framtagen för hemutställningen ”Rainbow Apartment” som visas under Bo- och samhällsexpot i Linköping i samband med invigning av den nya stadsdelen Vallastaden. Projektets fokus har varit att lyfta fram olika familjekonstellationer och generationsboenden, och att spegla en mångfald med starkt fokus på individen. Photowall har aktivt stöttat projektet med rådgivning, tapetproduktion och sponsrat med tapet till hemutställningen.

Resan från idéskiss till fyra egendesignade tapeter började när Stefan kontaktade Photowall under våren 2017.

– Jag valde att kontakta Photowall eftersom det är ett företag med stor kompetens som brinner för design och kvalitet. Att alla produkter tillverkas i fabriken i Skarpnäck utanför Stockholm, vilket har gjort mitt arbete enklare när proverna har framställts. Ska det vara blankare eller mattare? Fungerar färgerna? Det är både lättare och mer kreativt att få se dem i verkligheten, berättar trendexperten Stefan Nilsson.

Utgångspunkten för Trendstefan och hans team har varit att skapa en miljö som känns stärkande och inspirerande. Resultatet blev fyra tapetmotiv – Bakerman, Jules, Garden Boy och We are Family – som skildrar superhjältar i vardagen och syftar till att stärka familjens egna självständighet och uppmärksamma vikten av att bryta normer och invanda mönster. Därför har både Photowall och Stefan valt att skänka 20 procent av intäkterna mellan den 2 september och 1 oktober till Regnbågsfonden för att främja deras viktiga arbete kring mänskliga rättigheter och HBTQ-frågor världen över.

– Vi ser totalt fem karaktärer i mönstren jag formgett. Karaktärerna spelar på människors fördomar om varandra. Självklart ska den tysta, tuffa figuren i slängkappa kunna älska att baka bröd. Och vem säger att den smala figuren med Hollywood- lockar i Jules-mönstret självfallet är en kvinna? Dessa karaktärer ska representera att det är okej att se ut hur man vill, göra vad man tycker om, oavsett hur man ser ut eller vem man är, avslutar Stefan Nilsson.

www.photowall.se

Annons