Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 22 2018
Senaste Nytt

Nylansering på norska Designers Saturday

Foto: Pelle Wahlgren
Foto: Pelle Wahlgren
Foto: Pelle Wahlgren
Foto: Pelle Wahlgren
Publicerad av
Jessica Nejman - 11 sep 2017

Under Designers Saturday lanserar Lammhults papperskorgarna Boss & Mini Boss hos Berg Studio i Oslo. Naturen och återvinning har spelat en central roll i formgivaren Tuva Rivedal Tjugens designprocess.

Som ett resultat av Lammhults X-WORKS projekt, där fem designstudenter valdes ut för att under ett år ha tillgång till Lammhults produktutvecklingsteam, lanseras nu Boss & Mini Boss, två papperskorgar med associationer till naturen. Att norska formgivaren Tuva Rivedal Tjugen har hämtat sin inspiration därifrån återspeglas i den kotteformade designen och de barkliknande överlappade plåtlagren.

– Boss är en papperskorg med fokus på återvinning. Den har ett formspråk som associerar till naturen och min förhoppning är att den ska inspirera folk till att ta hand om vår miljö, säger Tuva Rivedal Tjugen.

Att ”Boss” betyder skräp på norska och chef på engelska sammanfattar Tuvas vision för produkten. Det ska vara självklart att slänga sitt skräp i papperskorgen och för att uppnå det behöver den ta för sig i det rum den placeras i.

Boss och Mini Boss tillverkas av tunn stålplåt, pulverlackerad i ett antal färger, med ett matchande lock alternativt ett lock i polerad mässing.

www.lammhults.se

Annons