Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 22 2018
Senaste Nytt

En hyllning till anrik historia och svunnen tid

Foto: Hästens
Foto: Hästens
Foto: Hästens
Foto: Hästens
Publicerad av
Jessica Nejman - 12 sep 2017

För att fira sin 165-åriga historia presenterar Hästens Tribute – en specialversion av modellen Luxuria med ett nytt tyg, en hyllning företagets anrika historia och en svunnen tid.

I specialversionen av Tribute kläs Luxuria i ett nytt tyg med en färg utöver den permanenta färgpaletten. Tyget Taupe har en speciell vävteknik där Hästens gjort en blandning av trådfärger som går i toner av naturvitt, beige, brunt och grått.

Inspirationen till Tribute hämtade Hästens från begynnelsen av företagets historia, en tid när människor färdades med häst och vagn, grova draperier fyllde hemmen och jutepåsar stod på rad i gemytliga små butiker.

– Framtagningsprocessen för utveckling av ett nytt tyg är alltid komplex. Vi lägger stor omsorg på varför vi tar fram en ny design och tar hänsyn till olika parametrar som baserats på Hästens historia. Vi valde Taupe som färg och tygets speciella vävteknik som en symbol för vår historia och våra grundmaterial med färger som påminner om bomull, ull, lin och trä, säger Perla Munhoz, Research and Development Manager på Hästens.

www.hastens.com

Annons