Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, sep, 23 2018
Senaste Nytt

Kreativ design ska boosta svensk turism

Under London Design Festival. Foto Fenella Mett
Under London Design Festival. Foto Fenella Mett
Publicerad av
Jessica Nejman - 06 okt 2017

De nya satsningarna ska skapa reslust till Sverige och är en del av regeringens fyraåriga designsatsning med Visit Sweden. I höst ska svensk design ge avtryck hos resenärer från Storbritannien, Frankrike och USA, då Visit Sweden gör flera nedslag på temat.

För att få fler internationella turister att upptäcka Sverige genomför Visit Sweden tillsammans med andra designaktörer en rad aktiviteter för mode, design och arkitektur i bland annat London, Paris och New York under hösten. Nedslagen i de olika städerna ska visa bredden i svensk design och hur den tar sin utgångspunkt i jämlikhet och kreativitet.

- Nu sjuder det av aktivitet kring svensk design lite överallt i världen. Att Visit Sweden har fått möjlighet att utveckla design som reseanledning i och med regeringens fyraåriga satsning gör att vi kan ge utländska turister ännu fler reseanledningar till Sverige. Något som är viktigt för både sysselsättning och tillväxt i besöksnäringen, säger Ewa Lagerqvist, vd på Visit Sweden.

Visit Sweden driver mellan 2016 och 2019 programmet Swedish Design Moves på uppdrag av regeringen, i samarbete med Svensk Form, Association of Swedish Fashion Brands/ASFB, Sveriges Arkitekter och Trä- och Möbelföretagen.

- Många aktörer jobbar nu hårt för att svensk design ska ge avtryck i världen. Vi vill sprida berättelser om det svenska sättet att se på design, som något som ska vara tillgängligt för alla och inte sättas på piedestal, till fler internationella resenärer, säger Michael Persson Gripkow, Chief Brand and Communications Officer på Visit Sweden.

www.visitsweden.com