Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, sep, 23 2018
Senaste Nytt

Marie Antoinette möter MTV

Foto: Tigron & Floyd
Foto: Tigron & Floyd
Publicerad av
Jessica Nejman - 06 okt 2017

Svenska tapetföretaget Tigron & Floyd lanserar en ny kollektion inspirerad av 1700-talets pastelliga färgpalett och 1990-talets punkiga uttryck. Kollektionen ”Versailles 4ever” består av fyra mönster.

Inspirationen kommer från överdimensionerade blommor i 90-talets musikvideos till ljuva rokoko-mönster på franska slottstapeter.

- En av inspirationskällorna har varit Sofia Coppolas film Marie Antoinette. Dels överflödsestetiken och interiörerna med pastelliga färger, sidenfrasiga klänningar och lyxiga blomsterarrangemang. Men även skildringen av tonårssfären som en rosa bubbla av dramatik, kärleksbekymmer och festande ackompanjerad av punkig grafik berättar Eveline Johnson, designer och fotograf på Tigron & Floyd.

- Vi pressade blommor som vi sedan fotograferade mot ett gammalt ljusbord vi ärvt av en tandhygienist och samlade blad från ginkoträden på Södermalm. I franska slottsrum letade vi efter utsmyckningar i guld och på torghandeln valde vi ut de snyggaste körsbären. Sedan har vi fotograferat varje föremål och skapat digitala mönster berättar Hanna Richter, designer och fotograf på Tigron & Floyd.

www.tigronfloyd.se