Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, dec, 12 2018
Senaste Nytt

Lyser upp vintermörkret

Foto: Sweef
Foto: Sweef
Publicerad av
Peter Höök - 23 nov 2017

Mörka vinterkvällar kräver både små och stora ljuskällor för att skapa en varm och ombonad atmosfär. I vinter satsar vi gärna på varmare belysning i olika konstellationer och desto fler i samma rum. Sweef välkomnar mörkret med sin senaste lampserie som består av handplockad spansk marmor, betong och keramik.

Serien består av tre olika lampsocklar gjorda i solid betong, handmålad blå keramik och spansk marmor. Varje lampa har dessutom smyckats med detaljer i krom, mässing eller guld. Lamporna i spansk marmor finns i två olika former i färgerna vit och svart. Naturstenens varierande strimmor och struktur skapar ett levande uttryck som i sig gör varje lampa unik. Socklarna i betong har en något knottrig form med två olika utseenden och finns i färgerna svart, vit och grå.

Seriens enda lampa i keramik är handmålad i en glansig blå färg och har en räfflad rund yta. Varje material har noga handplockats där stor omsorg lagts vid de små detaljerna för att garantera ett slutresultat av hög kvalité. Lamporna kan antingen hängas ensamma i fönstret, vid sängen eller i ett kluster i olika höjder över matbordet.