Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 20 2019
Senaste Nytt

Foscarini klassiker får nytt liv

Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Publicerad av
Redaktionen - 06 dec 2017

Sedan 1990-talet har den italienska designern Ferruccio Laviani formgivit flera ikoniska lampor för det italienska designvarumärket Foscarini – däribland Tuareg, Dolmen, Orbital och Supernova. Nu har Laviani uppdaterat golvlampan Tuareg med en ny vit version och Dolmen har anpassats med ny Led-teknik. 

Tuareg, som lanserades 2014 finns sedan tidigare i orange och svart krom. Lampan, är tillverkad i aluminium och har rörformade delar  sammansatta med synliga skruvar. Strukturen består av aluminiumrör som korsar varandra för att skapa en levande och dynamisk känsla. Lampan är i sin form ett skulpturalt objekt som i ett hem kan förvandlas till en konstnärlig ljusinstallation.

Ferruccio Laviani skapade Dolmen 1993 och den har sedan dess blivit en ikonisk lampa i Foscarinis sortiment. De fyra stora öppningarna i lampans mitt liknar ett fartygs takventiler, och den omarbetade versionen kan användas som taklampa, golvlampa eller lutande mot en vägg. Tillverkas i förgylld eller anodiserad aluminium och finns i färgerna aluminium, orange och brons.

 

 www.foscarini.com