Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Georg Jensen hyllar Henning Koppel

Foto: Georg Jensen
Foto: Georg Jensen
Publicerad av
Redaktionen - 21 dec 2017

Georg Jensen hyllar en av designhusets mest ikoniska designers - Henning Koppel (1918 – 1981).

 

Under 2018, året som markerar Koppels 100 års-dag, vill Georg Jensen hylla den framlidna konstnären genom en serie med nya lanseringar som visar hans visionära designspråk och visualiserar arvet från en pionjär inom skandinavisk design.

 

I mars 2018 introducerar Georg Jensen den första delen av Koppel 100 med en helt ny kollektion, inspirerad av Koppels originalskisser - utformad för att komplettera och utöka de befintliga kollektionerna. 

 

Som en av de mest erkända designerna i sin generation är Koppel känd för funktionalism genom ett fritt tankesätt som kombinerar funktion och skönhet.

Mjuka, organiska silhuetter präglas av en enkel naturinspirerad design. 

 

Den nya Koppel 100-kollektionen inkluderar den ikoniska Wave Bowl i en ny storlek, en serie med sfäriska ljushållare som går att ha både inomhus och utomhus, en ny samling av stål- och stengodsvaser som visar på Koppel’s känsla för färg och material, Koppel’s klassiska bestickdesign, Caravel, som gjorts i en svart PVD-version, samt en ny version av den ikoniska Koppel-klockan.   

 

Dessutom introducerar Georg Jensen en uppsättning karaffer och glas i kristall och silver. Dessa har utvecklats som en hyllning till Koppels ikoniska kannor, som i museum världen över har hyllats som mästerverk i modern design.

www.georgjensen.com