Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt

Kasthalls Diamond och morgondagens designarv

Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Publicerad av
Redaktionen - 17 jan 2018

I 2018 års kollektion har Kasthalls designstudio utgått från temat Legacy of Tomorrow, en strävan efter att skapa morgondagens designarv. I kollektionen har Kasthall utvecklat både nya garnkvalitéer och nya tekniker för vävning och tuftning. Unika hantverksmetoder som broderi och skissering har inspirerat och fått ta plats i designprocessen, något som till exempel återspeglas i nyheten Diamond som lanseras under Stockholm Furniture Fair 2018.

I temat för 2018 års kollektion Legacy of Tomorrow har Kasthall inlett en konversation mellan företagets förflutna och framtid, där kärleken till textilhistoria och naturliga material fått vara vägvisare. Med målet att skapa vackra mattor i högkvalitativa material i en mängd sofistikerade färger, har Kasthall skapat en kollektion som uppmanar åskådaren att uppleva morgondagens arv redan idag. Resultatet är en kollektion med en artistisk enkelhet som utmanar tidigare produktionsmetoder.

Med inspiration från exklusivt broderi och haute couture skapades den handtuftade mattan Diamond av ull och lin. Linjer och tuftstygn i kontrasterande färger har bäddats in på en strukturerad yta av skuren lugg och boucléöglor. Likt en vattenspegling bryter linjespelet upp det underliggande mönstret, för att skapa en känsla av skörhet och tydlighet.