Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 20 2019
Senaste Nytt

Voice lanserar både tidlös och nyskapande möbelkollektion

Foto: Voice
Foto: Voice
Levier Foto: Voice
Levier Foto: Voice
Chamfer Cabinet Foto: Voice
Chamfer Cabinet Foto: Voice
Publicerad av
Redaktionen - 30 jan 2018

Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Voice, berömda för sina smarta förvaringslösningar, ett helt nytt sortiment med funktionella och vackra möbler formgivna av Nina Jobs, designduon Cate & Nelson samt Mattias Stenberg. Inspirationen för årets kollektion är hämtad från modeindustrins begrepp ”essentials” – vilket enklast kan beskrivas som basplagg, eller i Voices fall möbler som är avskalade i sin form men samtidigt eleganta och tidlösa och med mycket fokus på material- och hantverkskänsla. 

Mattias Stenberg har i sin roll som Voices nya Creative Advisor lett utvecklingen av nylanseringen, där han har definierat och samordnat den visuella bilden av varumärket Voice – från produkter till framtoning i bildmaterial.

Här har vi två urval ur kollektionen, Levier samt Chamfer Cabinet.

Chamfer Cabinet är ett funktionellt och elegant skåp formgivet av Mattias Stenberg, med fasade kanter runt dörrarna och möbelfot. Chamfer Cabinet lanseras i 15 olika storlekar, i naturell eller pigmenterad amerikansk askfaner eller lackerad MDF i vit eller sand. Seriens modeller med dörrar har en push-to-open funktion, medan det största är med skjutdörrar. De lägre cabinet skåpen finns även som väggmonterat alternativ eller kan förses med bygelben. 


Chamfer Cabinet är inspirerat av skandinavisk design från sextiotalet. När jag formgav den valde jag att arbeta med överfanéring och dess speciella egenskaper, berättar Mattias Stenberg, designer.

Levier
Levier är ett innovativt, elegant väggmonterat hyllsystem i amerikansk ask formgiven av designduon Cate & Nelson. Formgiven med dolda konsoler skapar Levier känslan av att den svävar fritt emot väggen. Levier lanseras i tre bredder och tre höjder, välj en av sex standardkonfigurationer eller anpassa för din egen design. 


– Hyllan är den mest personliga möbeln i ett hem – inte i sig själv, utan för att de objekt vi väljer att placera på hyllplanen speglar vår personlighet. Vi hämtade inspiration från detta och valde att designa en så enkel med ändå elegant hylla som möjligt, en hylla som lyfter ens favoritobjekt, berättar Cate & Nelson, designduo.