Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 20 2019
Senaste Nytt

Arpers ikoniska stol Catifa i ny design

Foto. Marco Covi
Foto. Marco Covi
Foto. Marco Covi
Foto. Marco Covi
Foto. Marco Covi
Foto. Marco Covi
Publicerad av
Redaktionen - 31 jan 2018

Catifa 53 är stolen som startade allt. Den är lika mycket del av Arpers identitet som en hyllning
till bestående design. Catifa 53 är skapad av Lievore Altherr Molina och stolens graciösa kurvor
och sensuella siluett uppnås genom en sparsam användning av material – och Arpers exklusiva
och banbrytande tillverkningsprocess för att syntetisera koncept, form och produktion. På Stockholm Furniture Fair presenterar Arper stolen i en ny design, Catifa Up, som erbjuder både rygg- och armstöd.

Catifa-kollektionen, som passar in överallt och är lika bekväm i hemmet som i kontorsmiljöer, finns sedan tidigare tillgänglig i en mängd färger, material och konfigurationer. Nyheten som visas på Stockholm Furniture Fair 2018 är Catifa Up, formgiven av Barcelona-baserade designstudion Lievore Altherr Molina, erbjuder ett högre ryggstöd än Catifa 53, möjlighet till armstöd i en ny design och plyschstoppning för att ge användaren maximal komfort och stöd i styrelserum, arbetsplatser, hemmakontor och konferenslokaler. Ett nytt utbud av klädslar ger ytterligare visuell fascination till en outplånlig design. I Catifa Up möts elegans och komfort för att få jobbet gjort. 

I Catifa-familjen ingår utöver Catifa Up (2017) även, Catifa 53 (2000), Catifa 46 (2004),
Catifa 60 (2008), Catifa 70 (2006), Catifa 80 (2006), Catifa Sensit (2014).

Ett urval av Arpers kollektion, från designikoner till nyheter, kommer att visas på Stockholm Furniture Fair 6-10 februari 2018 i A-hallen, monter A25:20. Bland årets nyheter finns utöver stolen Catifa Up, även bordet Meety, fåtöljen i Arcos-serien och stolen Cila.