Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 20 2019
Senaste Nytt

Ny version av SERIES 430 – matstol från Verpan

Foto: Verpan
Foto: Verpan
Foto: Verpan
Foto: Verpan
Foto: Verpan
Foto: Verpan
Publicerad av
Redaktionen - 01 feb 2018

Ett samarbete mellan Verpan och Kvadrat har resulterat i att Verner Pantons matstol SERIES 430 nu lanseras med vitt underrede.

I samband med inredningen av Kvadrats huvudkontor vände sig den engelska arkitekt- och inredningsbyrån Sevil Peach till Verpan och frågade om man kunde tänka sig att tillverka SERIES 430 med vitt underrede.

Frågan om möjligheten att tillföra SERIES 430 ett ljust visuellt uttryck bottnade i en önskan om att använda Pantons ikoniska design på ett modernt huvudkontor med behov av estetiskt tilltalande sittmöbler med hög komfort.

Verpan har valt att låta klä SERIES 430 med Kvadrats textilier Vidar och Harald av Raf Simons samt Hallingdal av Nanna Ditzel.

Pantons egna anteckningar

För två år sedan hittade Verpan i Pantons arkiv ritningar på en matstol som var okänd för de flesta eftersom den aldrig hade satts i produktion. En stol, som enligt Pantons egna anteckningar hade designats för att få samma höga komfort som en fåtölj.

Pantons anteckningar visade sig tala sanning, eftersom han hade tänkt komfort både för sits och ryggstöd. Han försåg SERIES 430-stolen med sadelgjord som ger kroppen optimalt stöd och gav den ett ryggstöd som tack vare sin omslutande form verkligen är välkomnande.

En stol som förutom sin funktionell förmåga även är så lätt och elegant att den passar in såväl i en hemmiljö som på restauranger och kontor.

En familj

Förutom av stolen består SERIES 430-familjen även av en pall med samma goda sittegenskaper som stolen samt ett matbord.

Alla tre delar samma lätta och eleganta formspråk eftersom Panton valde att placera de fyra smäckra benen i ytterkanten av sitsen och bordet. Även pallen och bordet kommer i en vit version.

SERIES 430-kollektionen kommer att säljas hos Verpans utvalda återförsäljare från februari.