Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 20 2019
Senaste Nytt

Furniture Fair Stockholmsmässan -Blå Stations BOB kan anpassas precis som du vill

Här sitter fint matchande och prisbelönta designern  Alfredo Härbeli och myser i en BOB soffa Foto: Tilly Österholm
Här sitter fint matchande och prisbelönta designern Alfredo Härbeli och myser i en BOB soffa Foto: Tilly Österholm
Här kan man se olika färgkombinationer, men även hur modulerna kan anpassas.
Här kan man se olika färgkombinationer, men även hur modulerna kan anpassas.
Publicerad av
Redaktionen - 06 feb 2018

Möbelmässan är i full gång och vi var där för att låta oss inspireras och hitta det senaste nya. Idag besökte vi bland annat Blå Stations monter och tänkte att vi skulle kika närmre på deras BOB.

 BOB är designad av Stefan Borselius och Thomas Bernstrand.  Johan Lindau som är VD och design manager på Blå Station lämnade dem med frågeställningen om det är möjligt att göra en modulsoffa, med maximal flexibilitet, med minimala komponenter och till ett bra pris? Resultatet, BOB.

Modulerna går att anpassas efter önskemål, antingen om man vill ha dem som en orm slingrandes genom ett kontorslandskap, eller om man pussla ihop delarna till en cirkel eller ha dem enkelt mot en vägg.  Modulerna är klädda runt om hela så det finns ingen ”tråkig” baksida, vilket ger stor flexibilitet när man ska välja hur man vill placera delarna.

Nytt är även att man kan välja till stålbord som kan fästas emellan moduler eller ett fristående bord som kan fungera som en elektronisk hubb mellan soffa och bord.   

Vid lansering 2017 fick designen utmärkelsen Best Product av Editors Choice både på Stockholms Furniture Fair och ICFF i New York, sen kammade den även hem German Design Award 2018.