Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 20 2019
Senaste Nytt

Dux Spaces by Lotta Agaton

Foto: Erik Lefvander
Foto: Erik Lefvander
Foto: Erik Lefvander.
Foto: Erik Lefvander.
Foto: Erik Lefvander.
Foto: Erik Lefvander.
Foto: Erik Lefvander.
Foto: Erik Lefvander.
Publicerad av
Redaktionen - 07 feb 2018

 Anrika säng- och möbelföretaget DUX presenterar en unik utställning på Scenkonstmuseet i Stockholm signerad inredaren Lotta Agaton. Utställningen speglar ett internationellt uttryck och visar DUX tidlösa klassiker i ett nytt sammanhang där möbler från olika tidsepoker möts.  
 
DUX klassiska ikonmöbler som Karin, Pernilla och Jetson ackompanjeras av möbler av Claesson Koivisto Rune, vilka lyfts fram och tolkas i nya skepnader av Lotta Agaton. Den 250 kvadratmeter stora ytan speglar ett loftboende där jordnära naturtoner utgör basen i den hemlika-miljön.
 
“Det är enormt roligt att få arbeta med DUX designikoner och visa dem på ett nytt sätt, i nya sammanhang. Jag har arbetat mycket med det textila uttrycket som binder ihop olika miljöer visuellt och som förstärker känslan av en hemmiljö. Möblerna och sängarna talar för sig själva”, säger Lotta Agaton.

“I utställningen DUX Spaces by Lotta Agaton visar vi hela vårt befintliga DUX-sortiment på Scenkonstmuseet i Lotta Agatons fantastiska tolkning. Det är spännande att få uppleva våra klassiker genom Lottas ögon och extra roligt att utställningen är öppen för allmänheten, så att alla som vill har möjlighet att se Lotta Agatons DUX-tolkning i en unik miljö under Stockholm Design Week”, säger Charlotte Ljung, VD, DUX Nordic.
 
DUX Spaces by Lotta Agaton visas på Scenkonstmuseet i Stockholm under Stockholm Design Week 2018. Utställningen är öppen för bransch och press den 6–10 februari 2018 och öppen för allmänheten den 9–10 februari (fred kl.10–18 & lördag kl.10–16). Adress: Sibyllegatan 2.