Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 20 2019
Senaste Nytt

Articles lanserar Socialclub och Cube

Foto: Articles
Foto: Articles
Foto: Articles
Foto: Articles
Publicerad av
Redaktionen - 07 feb 2018

Articles presenterar nya möbler och introducerar accessoarer signerade arkitekten Anna von Schewen och formgivaren Carina Seth Andersson. Articles lyfter hantverk, unicitet och komfort i nyheterna som lanseras på Stockholm Furniture Fair 2018.

Socialclub, design Anna von Schewen

Fåtöljen Socialclub har en generös storlek.
Med genomarbetade textila detaljer och en behaglig komfort erbjuder fåtöljen en avspänd och bekväm zon - för att läsa, vila eller vänta. De fällbara sidorna varierar enkelt mellan avskildhet och kontakt med omgivningen samtidigt som de fällbara sidorna bidrar till fåtöljens lekfulla uttryck och fungerar ljuddämpande. Med Socialclub placerad i grupp i tex en lounge skapas enkelt variation och lätthet, trots fåtöljens höjd och storlek. Finns även i en lägre modell utan fällbara sidor.
Fåtöljen fungerar lika bra i en hotellfoajé som på ett bibliotek eller i ett hem. Foten finns i lackat stål alternativt klädd med samma textil som sittskalet.
Socialclub kommer att finnas i högt och lågt utförande.

Cube, design Carina Seth Andersson

Med vasen Cube har Carina Seth Andersson skapat en ny invånare i sitt formstarka universum. Cube har en uttrycksfull form och präglas av den precision som blivit Carinas kännetecken. Den strama formen kompletteras av en dekorativ relief på vasens sidor, reliefen uppstår när man blåser glaset i en grafitform och är personligt för varje vas. Den geometriska formen gör också vasen välbalanserad även med lite större växter. Vi är stolta över samarbetet med Carina och känner att Cube också tolkar Articles idéer om gestaltning och tillverkning. Tillverkad av skickliga glasblåsare på välkända Skrufs glasbruk.