Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 20 2019
Senaste Nytt

Gör dig redo för sommaren med loungemöbler från Trimm Copenhagen

Foto: Trimm Copenhagen
Foto: Trimm Copenhagen
Publicerad av
Redaktionen - 13 feb 2018

Danska designföretaget Trimm Copenhagen satsar på den svenska marknaden
och presenterade flera nyheter på Stockholm Furniture & Light Fair.

Trimm Copenhagen grundades 2010 av duon Tim Nielsen och Rikke Gjorlund och har sedan dess försett designmarknaden med högkvalitativa loungemöbler med utomhusmiljö i fokus. I samband med möbelmässan i Stockholm den 6-10 februari så presenterades flertalet nyheter, däribland dagbädden Mini Rocket, färgstarka dynor i kollektionen Connect Mattress samt hängstolen Cocoon som vann German Design Awards 2018, för bästa produktdesign kategori möbler med hängstolen Cocoon.

Trimm Copenhagen är sedan nyligen representerad av den svenska agenturen Nordic Business Agent och Sverige är en av flera marknader som varumärket nu satsar på. De vill med sin design inbjuda till möten och bidra till en enkelhet i att skapa trivsamma, personliga miljöer som bjuder in till att umgås länge och väl. Sortimentet är till stor del anpassat för utomhusmiljö men har en stil och form som gör sig lika bra för inomhusbruk. Kvalité, komfort och mobilitet i en modern design förenar sortimentet.

Nyheter 2018
Skapa liv på trätrallen med nya serien Connect Mattresses som bjuder på färgstarka dynor och kuddar. Bara fantasin sätter gränserna när det gäller användningen av den nya kollektionen Connect Mattress. Dynorna fungerar lika bra för sig själva som att använda på tex. en träsoffa. Mixa stora och små dynor, kuddar, kulörer (både dynor och kuddar har tvåsidiga färger) och skapa en egen mysig loungehörna på altanen. Materialet Sunbrella
Plus gör produkterna vädertåliga och resistenta mot både regn, rusk och solsken (blekning).

Luta dig tillbaka i hängstolen Cocoon
Cocoon finns i två olika utförande, anpassad för både inomhus
respektive utomhusmiljö. Inomhusvarianten är ett rent hantverk av
läder med en ram av aluminium. Produkten är i år nominerad i German
Design Awards, kategori bästa produktdesign (vinnare annonseras
i februari månad). Utomhusvarianten är tillverkad av Sunbrella
Plus och därmed anpassad för året-runt-bruk men gör sig lika bra
för inomhusbruk.