Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 22 2018
Senaste Nytt

Norska Northern lanserar nästa generations inredning

Foto: Northern av Chris Tonnesen
Foto: Northern av Chris Tonnesen
Foto: Northern av Chris Tonnesen
Foto: Northern av Chris Tonnesen
Foto: Northern av Chris Tonnesen
Foto: Northern av Chris Tonnesen
Publicerad av
Redaktionen - 12 feb 2018

När det nya norska livsstilsvarumärket Northern lanserades under Stockholm Design Week 2018 var det designduon Morten & Jonas som stod i blickfånget. I premiärkollektionen presenterades Daybe – den nya generationens bäddsoffa, formgiven av Morten & Jonas.

– Att få jobba med ett möbelvarumärke som Northern, som utmanar och pushar tankesättet för vad skandinavisk design är och kan bli, är väldigt spännande. När vi skapade Daybe hämtade vi inspiration från att många människor bor alltmer kompakt. Vi såg ett behov av en modern bäddsoffa som fungerar som en stilig soffa på dagen samtidigt som den är en bekväm säng på natten, säger formgivarna Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim.

Daybe är uppbyggd med lager av stoppat material som maximerar komforten. Samtidigt finns det gott om utrymme för avkoppling. I motsats till traditionella bäddsoffor som är konstruerade av spolar, spakar och fjädrar, kan Daybes ryggstöd enkelt fällas ner och omvandlas från soffa till säng och tillbaka igen i en enda jämn rörelse. 

Morten & Jonas har gjort sig kända för möbler och inredning som i hög grad präglas av nyfikenhet, fantasi och humor. Med Daybes rena linjer, balanserade proportioner, och skräddarsydda detaljer ville de skapa en hörnsten som varje hem behöver. Daybe finns i butik från våren 2018 och finns tillgänglig i flera olika tyger från Kvadrat.

Annons