Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 20 2019
Senaste Nytt

Två italienska klassiker i ny skrud

Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Publicerad av
Redaktionen - 26 feb 2018

Foscarini utökar sina två klassiska serier Aplomb och Lumiere. Aplomb-serien i cement, formgiven av den italienska designstudion LucidiPevere, uppdateras nu i tre nya färger - tegelröd, sandgul och olivgrön. Även den erkända italienska formgivaren Rodolfo Dordonis klassiker Lumiere utökas som tak- och vägglampa. 

Aplomb föddes ur formgivarna LucidiPevere önskan att använda grov cement för att skapa en serie lampor i smidiga och raffinerade former, där utmaningen var att behålla en tunnhet, lätt form och intressant yta. Aplomb-lampan har sedan den lanserades år 2010 varit en klassiker i Foscarinis sortiment. 

Foscarini har i ett nära samarbete med hantverkare och formgivarduon bakom LucidiPevere nu tagit fram en ny färgpalett bestående av tre färger, däribland tegelröd, sandgul och olivgrön. Nyheterna får sitt pigment direkt tillsatt vid cementblandningen för att på bästa sätt bevara materialets karaktäristiska utseende. 

Lumiere som skapades av Rodolfo Dordoni år 1990 har i sitt nya utförande kvar de unika kännetecken av blåst glas och aluminiumdetaljer som har gjort den till en klassiker i Foscarinis katalog. Nu utökas serien även med Lumiere XXL och XXS, i tak och väggversioner. Lampan kännetecknas av ett kurvigt glas, som ger en känsla av rörelse i lampan och ytan på vilken den hänger. Genom att kombinera de två storlekarna eller helt enkelt placera glaset på ett nytt sätt är det möjligt att skapa olika kompositioner. Nyheterna finns tillgängliga i vit, grå och brun. 

Lumiere har förmågan att skapa ett dämpat sken perfekt för punktbelysning i alla slags miljöer. Oavsett om det rör sig om privat eller offentlig miljö så andas rummet elegans med Lumiere.