Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, mar, 22 2019
Senaste Nytt

En lättförståelig och ärlig fåtölj designad av Emma Olbers

Foto: Ire Möbler
Foto: Ire Möbler
Foto: Ire Möbler
Foto: Ire Möbler
Foto: Ire Möbler
Foto: Ire Möbler
Publicerad av
Redaktionen - 06 mar 2018

Under Stockholm Furniture Fair 2018 lanserade Ire Möbel nyheten Estrid – en fåtölj som känns varm, mjuk och inkännande – en klassisk klubbfåtölj med karaktär och erfarenhet. Fåtöljen, som är formgiven av Ires kreativa chef Emma Olbers, ingår i Ires nya Character Collection och är tillverkad i enkla naturmaterial och varsamt producerad för att hålla länge.

Emma Olbers beskriver Estrid som en samtida klubbfåtölj som är fin från alla håll. Fåtöljen är enkel, lättförståelig och ärlig. Och likt många andra av Emma Olbers möbler andas den 60-tal.

­­­– Jag ser Estrid som en karaktär med historia, fåtöljen är generös och tål långa diskussioner om livet, säger Emma Olbers.

I Emma Olbers studio på Södermalm i Stockholm, som hon arbetat från i närmare 20 år, går omtanken för miljön som en röd tråd genom allt hon skapar.

– För en möbel är tillverkningsprocessen och materialvalet den viktigaste miljöaspekten. Estrid tillverkas i Tibro i Västergötland där vi såklart följer svenska lagar för utsläpp. Stommen är av massivt trä som ger lite utsläpp av koldioxid och dessutom är hela fåtöljen lätt att ta isär när den ska återvinnas. Estrid är också enkel att underhålla eller uppdatera eftersom klädseln är avtagbar, säger Emma Olbers.

 

www.iremobel.se