Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Multibordet Move av Verner Panton

Foto: Verpan
Foto: Verpan
Publicerad av
Redaktionen - 08 mar 2018

Verpan lanserar multibordet Move av Verner Panton (1926 - 1998) i ny storlek och nya material. Precis som då passar Move även i dag som både arbets- och matbord.Move har försetts med nya, rörliga hjul, så att det både står bättre och kan flyttas lättare. Verpan har även valt att skapa bordsskivan i linoleum, som inte ändrar färg och där inga fingeravtryck syns. Move finns i vitt och svart.

 

Favoritbord

Många betecknar Move som Verner Pantons favoritbord, eftersom han ritade det särskilt för sin egen ateljé. Designern behövde ett bord som kunde ha flera användningsområden, eftersom platsen i ateljén i Basel var begränsad och antalet gäster betydande.

När Panton arbetade hade bordet sin fasta plats vid fönstret, men när han fick besök av sina samarbetspartner drog han ut det på golvet, så att hans skisser kunde betraktas och presenteras från fyra håll. När det passade för mötena - eller vid festliga tillfällen - lät Panton duka bordet för lunch.

Bord för en urban tid

Move är tänkt som ett multifunktionellt bord, eftersom det är tillverkat i robusta material och i en storlek som gör det användbart att både arbeta och äta vid. Tack vare sin mobilitet passar Move i en bostad med begränsat med plats, men även som extrabord i stora bostäder.

Move är en typisk design av Pantons hand: alltid aktuellt och funktionellt.

Verpan lanserar Move hos utvalda handlar den första februari.

 

www.verpan.com