Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Fåtölj med spontan twist skapad av Front

Foto: Ire
Foto: Ire
Foto: Ire
Foto: Ire
Publicerad av
Redaktionen - 08 mar 2018

Att skapa något som ser enkelt ut är ofta väldigt svårt. Det säger den svenska designstudion Front om sin nya fåtölj Agda, som lanserades under Stockholm Furniture Fair 2018. Agda, som del av Ire Möbels nya Character Collection, är en bekväm och nätt möbel i klassiska material som passar lika väl in i hemmet som i hotellmiljöer.

Fåtöljen har en tydlig karaktär, som trots sin klassiska utformning ändå bär spår av Fronts experimentella sätt att arbeta. Grundarna Anna Lindgren och Sofia Lagerkvist, som arbetat ihop sedan 2004, har precis flyttat till nya lokaler i Vasastan i Stockholm.

– Agda är den nya bekantskapen som känns bekant på ett trevligt sätt men som ändå överraskar, en sån där vän som man har en fantastiskt trevlig och avslappnad kväll med, säger Anna Lindgren, designer på Front.

 Front har inspirerats av sadeljord, ett klassiskt material som ofta finns dolt i konstruktionen. Man har även arbetat med vävning där inspirationen varit klassiska vävtekniker. Samtidigt har man också använt sig av spontanitet och oregelbundenhet för att ge fåtöljen ett uppdaterat uttryck. Agda har en nätt metallstomme som har en skirhet som inte skulle vara möjlig i böjträ.

– Vi har arbetat fram den här fåtöljen i nära samarbete med Ire, och ett av målen har varit att skapa en fåtölj som känns både Ire och Front. Fåtöljen har ett klassiskt uttryck genom valet av material, men uttrycket känns nytt och uppdaterat med sättet vi vävt banden och den tunna lackade metallstommen som går ton i ton med banden. Det är en bekväm och nätt fåtölj, med nya tekniska lösningar och materialkombinationer som textilband och metall, säger Sofia Lagerkvist.

http://www.iremobel.se/