Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Elis Hoffman och Hanna Tunemars stilleben

Foto: Elis Hoffman
Foto: Elis Hoffman
Foto: Elis Hoffman
Foto: Elis Hoffman
Foto: Elis Hoffman
Foto: Elis Hoffman
Foto: Elis Hoffman
Foto: Elis Hoffman
Publicerad av
Redaktionen - 08 mar 2018

Fotografen Elis Hoffman och stylisten Hanna Tunemar har samarbetat med temat postmodernism möter surrealism som utgångsidé till serien.

Glada bilder med mycket färg, form och humoristiska detaljer utmärker serien. Produkterna som är utvalda är från kända designers och varumärken. Men också småskaliga konsthantverkare som jobbar med material och form på ett nytt och spännande sätt.

Postmodernismen inom design uppstod som en motreaktion på modernismens funktions och ändamålsenliga design. Modernismens enkla former utan dekoration, mönster och färg ersattes istället av färg, roliga former, mönster och eklekticism. Robert Venturi travesterade Mies van der Rohes ”less is more” till ”less is bore”. Där har de hittat inspiration, med bilder hämtade ur surrealismen som paradoxalt nog är en riktning inom just modernismen. Det undermedvetna och slumpen lyfts fram medan logiken och det förnuftiga skjuts åt sidan. Postmodernismen slog aldrig riktig igenom i Sverige men på senare tid kan man se mycket av just det i ny design och formgivning.