Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Triwa och Skultuna i designsamarbete

Foto: Triwa
Foto: Triwa
Foto: Triwa
Foto: Triwa
Publicerad av
Redaktionen - 13 mar 2018

Kontemporär design möter materialkännedom och tradition i designsamarbetet mellan Triwa och Skultuna. Den 14 mars 2018 lanseras ett helautomatiskt urverk i begränsad upplaga med hållbara material i fokus. Mötet mellan de två svenska företagen har resulterat i en klocka med midnattsblå urtavla i återvunnen mässing och ekologiskt garvat läder.
 
Livslängd och hållbarhet utgör kärnan när Triwa och Skultuna lanserar sitt senaste designsamarbete. Tillsammans har de tagit fram en exklusiv klocka i en upplaga på 400 exemplar, som är designade för att med tiden utveckla en vacker patina. Klockan går under namnet Triwa x Skultuna lll och lanseras den 14 mars 2018.
 
”Föreningen av våra respektive branschkunskaper har hjälpt oss forma ett urverk i hållbara material, med ett helt unikt uttryck. Vi är mycket stolta över vårt fortsatta samarbete med Skultuna och att vi för tredje gången fått möjlighet att förvalta deras historiska hantverkskunnighet på nya sätt” säger Ludvig Scheja, Creative Director och medgrundare på Triwa.
 
Klockan kommer med en transparent bakboett, gjord i mineralglas och rostfritt stål. Bakom denna framträder klockans väl utvalda helautomatiska urverk, Miyota 9015. Den midnattsblå urtavlan är omsluten av en boett i återvunnen mässing. Det bruna, ekologiskt garvade läderarmbandet kommer från anrika Tärnsjö Garveri.
 
”Vi är väldigt glada över att Skultuna och Triwa fortsätter lära av varandra. Tillsammans har vi skapat en gedigen klocka som kan leva i generationer. Mässing är ett tacksamt material på det sättet, det åldras med värdighet. Med enkla medel går det att bevara i många år framåt” säger Viktor Blomqvist, VD på Skultuna.
 
De lanserade sitt första designsamarbete år 2015. Triwa x Skultuna lll utgör som namnet avslöjar det tredje designsamarbetet i sitt slag och är ett svar på de tidigare klockornas rekordsnabba åtgång. Varje klocka är numrerad från 1 till 400 i ordningen de tillverkats och kommer att säljas exklusivt i Triwa:s och Skultuna:s butiker, hos utvalda återförsäljare och online.

www.triwa.com