Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt

Italienska Foscarini flyttar belysningen utomhus

Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Publicerad av
Redaktionen - 23 mar 2018

Foscarini lanserar tre utebelysningsnyheter. De populära serierna Twiggy och Aplomb uppdateras nu i nya versioner för utomhusbruk. Samtidigt presenteras nyheten Cri Cri, en trådlös lampa med uppladdningsbart batteri – perfekt för en sen picknick i parken.

Den trådlösa lampan Cri Criär skapad av den italienska designstudion Studio Natural och kan bäras, hängas eller placeras på marken eller golvet. Skärmen av silikon ger ett mjukt taktilt ljus och kan vecklas ihop, vilket gör det möjligt att enkelt justera höjden på lampan. Med en enkel touchknapp kan LED-lampans ljusintensitet regleras mellan tre nivåer. Lampans uppladdningsbara batteri kan laddas antingen från ett eluttag eller genom en dator. 

När Marc Sadler skapade Twiggyinspirerades han av formen av ett fiskespö. Lampikonen Twiggyhar sedan lanseringen fått en självklar plats i våra hem och i offentliga miljöer. I utomhusmodellen tar Twiggyklivet ut till de stora öppna ytorna. Genom en uppdaterad skärm med vävd yta skapas nya effektfulla skuggor. Twiggy Grid för utemiljö finns tillgänglig som tak- och golvlampa och passar utmärkt i rum mellan inne och ute, såsom verandor.

Foscarini lanserar även Twice as Twiggy Grid som är en TwiggyGrid-golvlampa, men mer än dubbelt så stor. För utomhusbruk har den utrustats med en skärm i ett vävt kompositmaterial som tål vind och filtrerar reflektionen från ljuskällan. De nya utomhuslamporna i Twiggy-serien finns tillgängliga i två färger, den röda Carmine och den mörkgrå Greige.

Lampan Aplomb är tillverkad av det, för en inomhuslampa, något oväntade materialet cement. Aplomb föddes ur formgivarna LucidiPeveres önskan att använda grov cement för att skapa en serie lampor i smidiga och raffinerade former, där utmaningen var att behålla en tunnhet, lätt form och intressant yta. Lampan får sitt pigment direkt tillsatt vid cementblandningen för att på bästa sätt bevara materialets karaktäristiska utseende.

Den nya utomhusversionen av Aplomb placerar betongen i dess naturliga miljö, och även om betongytan ser likadan ut har den uppdaterats för att bättre tåla väder och vind. Nyheten finns tillgänglig i färgerna Pompeji-röd, Salvia-grön och Ljusgrå.

 www.foscarini.com