Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Blomstrande historier om en modern klassiker

Foto: Royal Copenhagen
Foto: Royal Copenhagen
Publicerad av
Redaktionen - 29 mar 2018

Det som gör en blomma så speciell är att den bara varar en viss tid och därmed påminner oss om att ta vara på stunden och nuet. När vi omsorgsfullt handmålar en blomma på porslin håller vi dessa stunder levande. Varje servisdel påminner dig om betydelsefulla stunder i livet så som den gången när porslinet gavs till dig, gåvor du fått och gett, middagar och fester med nära och kära.

När vi förstorade det klassiska blommönstret Blue Fluted Plain designat av Karen Kjældgård-Larsen bröt vi förvisso mot en tradition, men samtidigt bevarade vi det handmålade hantverket. Matservisen Fluted Mega står för både historisk äkthet och kreativt tänkande. Den här säsongen introducerar vi flera nya produkter som kan komplettera en befintlig samling eller bli starten för en ny.

Ett spännande tillskott till både Blue och Black Fluted Mega är en 70-centiliters kanna i en sofistikerad och modern design. Kannans kant har en unik oval form som är idealisk för att servera till exempel såser eller varm mjölk i en modern dukning.

En annan nyhet är en specialutgåva av Blue Fluted Mega, en 27-centimers tallrik designad med mönster nr. 8. Det är ett av de ursprungliga mönstren som togs fram för servisen där dekorationen omger tallrikens kant. Upplagan finns inte i ordinarie produktion och är därför en unik version av denna moderna klassiker.

Efter framgången med den modernt designade vaskollektionen lanseras nu två nya eleganta vaser med samma form och med Black Fluted Mega-dekor. Med dessa dekorativa vaser och en vacker blomma förgylls varje stund. De finns i två storlekar; 15 cm och 20,5 cm. Black Fluted Mega finns också som en oval lunchtallrik om 28,5 cm, vilken passar perfekt för smörgåsar, snacks och sallader.

www.royalcopenhagen.com