Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Nytt ullgarn bakom nya Kasthall-Orginal

Mattan Freyja Foto: Kasthall
Mattan Freyja Foto: Kasthall
Mattan Katja Foto: Kasthall
Mattan Katja Foto: Kasthall
Publicerad av
Redaktionen - 03 apr 2018

I 2018 års kollektion Legacy of Tomorrow har Kasthall utvecklat nya garnkvalitéer och tekniker för vävning och tuftning. Detta återspeglas tydligt i nyheterna Katja och Freyja, som båda tuftats med ett nytt ullgarn med en filtad och krusig karaktär – vilket ger dem en lyxig men samtidigt robust känsla.

För ungefär tre år sedan upptäckte Kasthall Design Studio det nya garnet – som med sin annorlunda och krusiga karaktär väckte studions intresse. Då fanns ingen klar idé om användningsområde och sedan dess har garnet legat oanvänt i Kasthalls fabrik i Kinna. När formgivaren Maja Johansson Starander påbörjade designarbetet med kollektionen Legacy of Tomorrow dök garnet återigen upp i hennes tankar.

Kasthall har arbetat med garnet på olika sätt i de båda nyheterna. Med inspiration från modeskaparen Katja of Sweden’s 60/70-talsmönster väcktes idén för Katjas yviga och grafiska mönster. Garnet har en extra stor volym, vilket gjorde det möjligt att skapa Katjas lockiga och krusiga yta. Katjas unika yta gav Kasthall Design Studio inspiration till dess syster Freyja. I Katja har man tuftat i olika skurna höjder för att skapa ett busigt grafiskt mönster. I Freyja använder man sig av oskuren bouclétuftning, men ihop med det nya garnet skapas en oregelbunden yta och ruffig karaktär, som för tankarna till mossa och jord.

www.kasthall.com