Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Lammhults ställer ut på Workspace Expo i Paris

Carousel kamrstolar & S18 bord
Carousel kamrstolar & S18 bord
Publicerad av
Redaktionen - 09 apr 2018

Designföretaget Lammhults kommer för första gången att ställa ut på Workspace Expo i Paris, 10-12 april. En blandning av produkter nya för i år och produkter från det befintliga sortimentet kommer att visas upp.

Lammhults är ett väletablerat designföretag på den skandinaviska marknaden och strävar efter att ytterligare öka medvetenheten kring företagets högkvalitativa och tidlösa produkter på den internationella arenan. Ett steg för att öka exportförsäljningen är att förutom att ställa ut på de internationellt erkända möbelmässorna i Milano, Stockholm och Köln, även ställa ut i större utsträckning på lokala mässor för att möta kunderna på sin egna hemmamarknad.

Bland andra lokala mässor har Lammhults tidigare ställt ut på mässor i London, Köpenhamn, Rotterdam, Shanghai, New York etc. Workspace Expo mässan i Paris är ny för Lammhults men företaget har varit aktivt på den franska marknaden i över 30 års tid och samarbetat med samma agentur i flera generationer.

Ulrika Johansson Ståhl, VD på Lammhults säger: "Lammhults har en stark ambition att växa ytterligare på våra exportmarknader. Vi har en stor styrka i vår nuvarande kollektion och har märkt ett ökat intresse för både vårt varumärke och våra produkter på flera marknader. Frankrike är en fokusmarknad som vi varit närvarande på i decennier. För att kunna bibehålla och stärka medvetenheten om vårt varumärke ser vi vikten av att utöver de internationella bransch-mässorna som tex Möbelmässan i Milano, medverka på lokala mässor och aktiviteter. Vi kommer närmre den aktuella marknaden och får en bättre förståelse för affärsklimatet och kan möta kunder och köpare på hemmaplan. Vi ser fram emot några intressanta och givande dagar i Paris."

På mässan kommer Lammhults att ställa ut tillsammans med systerföretaget Abstracta och produktmixen som visas blir en blandning av årets nyheter tillsammans med några storsäljare och några klassiker. Produktnyhet för året är konferensstolen Carousel av formgivaren Gunilla Allard. Carousel erbjuder maximal komfort i ett reducerat format. Den helklädda skalstolen är utrustad med en 360 ° komfortgunga som ger sittskalet rörelse i flera riktningar vilket skapar en mycket mjuk, följsam och flexibel rörelse för användaren. Tilläggas kan att Gunilla i år firar 30 år som framgångsrik formgivare för Lammhults. Långsiktiga samarbeten som detta är något som är viktigt för Lammhults, dels för att hålla en tydlig linje i sortimentets uttryck men även då den långsiktiga relationen skapar ett ömsesidigt förtroende i designprocessen.

www.lammhults.se