Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Smakfull ansiktslyftning av 1970-talsranch

Foto: Bruce Damonte
Foto: Bruce Damonte
Foto: Bruce Damonte
Foto: Bruce Damonte
Foto: Bruce Damonte
Foto: Bruce Damonte
Foto: Bruce Damonte
Foto: Bruce Damonte
Publicerad av
Simon Matthis - 12 apr 2018

Det här huset, en 1970-talsranch i Kentfield i Kaliforien, hade sett sina bästa år när de nya ägarna tog över det. Det var mörkt, trångt och hade en daterad interiör. Dessutom var hela fastigheten glida ned för en slänt.

Det är nu uppgraderat till modern standard med en interiör signerad av inredningsarkitekten Studio Vara.

Den ursprungliga planlösningen hade trappan upp till övervåningen placerad i köket, vilket fick detta att upplevas som avskuret, litet och mörkt. Trappuppgången har nu flyttats till framsidan av huset, vilket gett köket större rymd utan att utöka antal kvadratmeter och skapat en öppen passage till matsalen. Ljus släpps in genom att avlägsna väggavsnitt runtom huset och innertaket har målats vitt för att reflektera ljuset och fokusera på inredningen.

Inredningen har utformats med hänsyn till den nya ägarens omfattande konstsamling. Något som varit en utmaning för designen då det gäller att beakta siktlinjer och konstverkens placeringar. Möbelvalet har också bestämts av konstverken och flera av dem är skräddarsydda, till exempel ett maskinbearbetat aluminiumbord till matbord som skänker det lilla rummet en dramatisk touche.

Arkitekt och interiörer: Studio Vara

Byggingenjör: GFDS Engineers