Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Stekpannan för perfekta ägg

Foto: Carlo Lavatori
Foto: Carlo Lavatori
Publicerad av
Redaktionen - 04 maj 2018

 

Den hyllade formgivaren Alessandro Mendini har ännu en gång skapat en blivande klassiker för det italienska designvarumärket Alessi. Under våren 2018 lanseras den nya äggstekpannan Tegamino.

Tillsammans med den berömda gastronomkocken Alberto Gozzi och Alessis gourmetkonsult Alex Mocika har Alessandro Mendini designat en liten funktionell stekpanna som även kan användas för servering och uppläggning vid bordet. Tegaminoär tillverkad helt i rostfritt stål och utformad för tillagning av den perfekta singelportionen. De kurvade handtagen är mycket funktionella, samtidigt som de ger ett lekfullt uttryck i köket – något som kommer att väcka intresse hos både kulinariska kockar och alla som likt Alessandro Mendini inte ens vet hur man tillagar ett ägg.

– Mina färdigheter som hantverkare är mycket begränsade, inklusive de i köket. Med Tegamino minskar mina ansträngningar och risken att tvingas känna förödmjukelsen i att misslyckas med något så enkelt som att tillaga ägg. Jag hoppas att den nya designen ska hjälpa alla som precis som jag inte vet hur man tillagar ett ägg, säger Alessandro Mendini.

När Alessandro Mendini skulle formge Tegamino studerade han hur man tillagat det perfekta ägget genom historien. Studien sträckte sig ända från medeltiden och renässansen, via 1700-talet och Art Nouveau, fascismen och fram till nutid. Dessutom testades och granskades kombinationer av metaller, olika tjocklekar, dimensioner, lockets utformning, avståndet från eldens flamma och tillagningstider. Allt för att skapa Tegamino – den ultimata äggstekpannan.