Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Dornbracht utvecklar ”Connected Kitchen”- en komplett digital kökslösning

Foto: Dornbracht
Foto: Dornbracht
Foto: Dornbracht
Foto: Dornbracht
Publicerad av
Redaktionen - 07 maj 2018

Dornbracht presenterar sitt nya koncept Connected Kitchen med utökad digitalisering. Genom röststyrning, intuitiv reglering och individualiserade inställningar styrs det moderna köket digitalt.
Vardagssysslor som att fylla vatten i en kastrull eller förbereda livsmedel, kan därmed styras digitalt, med hjälp av bland annat intelligent röststyrning. Med Connected Kitchen utökar Dornbracht även sitt omfattande sortiment av blandare, diskhoar, ytbehandlingar och funktioner och stärker dessutom sin kompetens som partner för helhetslösningar för vattenkällor i köket.

Connected Kitchen är en vidareutveckling av den elektroniska produktlösningen eUnit Kitchen som introducerades 2013. Det innovativa konceptet är försett med tre digitala styrningsvarianter - röststyrning, en fotsensor och digitala smart tools - som garanterar enkel, intuitiv och exakt styrning av vattenutlopp, dosering och temperatur.

Den centrala nyheten är röststyrningsfunktionen som Dornbracht erbjuder i kombination med Smart Home-plattformen från digitalSTROM. Likt alla andra digitala produkter från Dornbracht är Connected Kitchen utrustad med ett öppet IP-interface. När köket väl har anslutits till digitalSTROM kan olika röstassistenter, till exempel Google Home eller Amazon Alexa, genast användas. Tillsammans med appen för Smart Water från Dornbracht kan personliga inställningar dessutom programmeras individuellt.

Funktionerna i Connected Kitchen orienterar sig efter zonindelningen som återfinns i proffskök: "Preparing", "Cleaning" och "Cooking". I alla tre zoner kan olika styrningsvarianter i Connected Kitchen användas för att stödja olika processer optimalt. Vid behov kan Connected Kitchen även utökas med en kamera och en så kallad device bot från digitalSTROM. Boten samlar informationen om användarens preferenser och förser blandaren med denna "kunskap". Därmed kan denna känna igen om användaren vill tvätta händerna, fylla på vatten i ett glas eller bara vill skölja ett äpple – och ställer därefter in rätt vattenmängd och temperatur. Det intelligenta köket ställer människans individuella behov i centrum, medan tekniken diskret står i bakgrunden.

"För oss är inte själva teknologin avgörande, utan vad den kan prestera", säger Managing Director Matthias Dornbracht som är ansvarig för system och teknologi inom företaget. "Connected Kitchen gör många arbetsuppgifter i köket avsevärt enklare och mer komfortabelt, men även säkrare. Detta öppnar upp för helt nya mervärden och möjligheter. Som pionjär och impulsgivare inom branschen arbetar vi ständigt med att driva denna utveckling framåt”.